כרטיס הרכבות היפני המכונה JR Pass הוא כרטיס נסיעה רב פעמי בהנחה ניכרת שמיועד עבור תיירים המבקרים ביפן. JR PASS הוא כרטיס נסיעה שמוזיל מאוד את הנסיעות למרחקים ארוכים ביפן. כרטיס זה מיועד לתיירים זרים בלבד והוא מציע שימוש בלתי מוגבל לטיול רכבות ביפן במשך שבוע, שבועיים או שלושה. כרטיס זה הוא אחד ממרכיבי הוצאות הטיול ביפן והשיקול אם לקנות את הכרטיס, היכן לקנות אותו וכיצד לעשות בו שימוש מעסיקים כמעט כל מי שמתכנן טיול ליפן. בפוסט זה נציג בפניכם את המלצתנו לגבי ספק כרטיס פס הרכבות היפני ומדריך לגבי אופן השימוש בפס זה.
היכן מומלץ לקנות את פס הרכבות היפני?
בעקבות בדיקה יסודית שעשינו ברשת לפני שני הטיולים שערכנו ביפן מצאנו שאתר רשת הרכבות היפנית מאפשר רכישה ישירה של ה – JR PASS במחיר הזול ביותר שמצאנו ברשת. המחיר כולל משלוח מהיר ומדריך טיול חינמי ברחבי יפן באמצעות רשת הרכבות היפנית. לחצו כאן לרכישת כרטיס הJR Psss כרטיס הרכבות היפני השבועי – חודשי. לפניכם תשובות לשאלות נפוצות בנוגע לשימוש בכרטיס הרכבות היפני.
מה כולל כרטיס הרכבות היפני – JR Pass?
כרטיס הרכבות היפני כולל שימוש בכל רשת הרכבות הלאומית ה – JR בכל רחבי יפן, כולל רכבות הקליע השינקנסן המקשרות במהירות של כ 300 קמ"ש בין חלקיה של יפן בין רוב הערים הראשיות של יפן על האיים הונשו וקיושו. בנוסף כולל הכרטיס את קו הרכבת המהיר מטוקיו לשדה התעופה נריטה – Narita Express, את קו הרכבת Yamanote המקיף את טוקיו ועובר ביעדים מרכזיים ברחבי העיר, נסיעה חופשית בקווי האוטובוסים המעגליים העוצרים באטרקציות המרכזיות של הירושימה, נסיעה במעבורת מהירושימה למיאג'ימה וכן מדריך מטיילים חינמי המבוסס על קווי הרכבות.
האם בכלל משתלם לרכוש את כרטיס הרכבות היפני – JR Pass?
בדרך כלל משתלם מאד לרכוש את הכרטיס מכיוון שעלות הנסיעות ביפן מאד יקרה אם כי חשוב לבדוק מראש את מסלול הנסיעה ולחשב את מחירי הנסיעה הבודדת לכל כיוון ואת מספר הנסיעות סך הכל. ניתן לערוך את החישוב דרך אתר Rome2rio. כך למשל, אם מדובר על נסיעה אחת מטוקיו לקיוטו שתעלה כ – 400 שקלים לנסיעה. זה כמובן זול יותר ממחיר הפאס ל 7 ימים שעומד על כ 1080 שקלים (נכון למאי 2023). אבל מספיקה נסיעה אחת או שתיים יותר ברשת הJR וכבר מכסים את מחיר הפאס.
בנוסף לכך יש לקחת בחשבון שישנם אזורים ביפן בהם נוסעים עם קווי רכבת שאינם שייכים לרשת הרכבות הלאומית היפנית – JR ולכן הפאס אינו כולל קווים אלה. כך למשל את הנסיעה ממצומוטו לקמיקוצ'י נסענו באמצעות קו רכבת פרטי שאינו כלול בפאס.
היכן ניתן לרכוש את הכרטיס במחיר הזול ביותר?
הכי זול לרכוש את הפאס ישירות דרך סוכנים יפניים מורשים ולא דרך סוכנויות נסיעות בישראל שגובות עמלות של עשרות דולרים לכל כרטיס. לאחר בדיקה מעמיקה מעמיקה מצאנו שהמחיר הזול ביותר הוא ישירות דרך דרך אתר Japan Rail Pass אשר דרכו אנחנו רכשנו את הכרטיסים:
להלן המחירים של הפאס במחלקה הראשונה או במחלקה הרגילה בה אנחנו נסענו (נכון למאי 2023):
7 ימים: 203/270 אירו
14 ימים: 323/438 אירו
21 ימים: 413/570 אירו
כיצד עושים שימוש בכרטיס JR Pass?
לאחר שקיבלתם את כרטיס הרכבות היפני (Japan Rail Pass) לידיכם, עליכם לקחת אותו אתכם. כדי שייכנס לתוקף עליכם להציג את השובר שקיבלתם בקופה הראשית בתחנת הרכבת הראשונה אליה תגיעו ולהמיר אותו בפאס עצמו שיוחתם עם תאריך אותו יום ומרגע זה תוכלו להשתמש בפאס. הפאס נכנס לתוקף מרגע שהוחתם על פי מספר הימים שהזמנתם בימים עוקבים ולא ניתן לפצל את השימוש בו לפי הצורך. מרגע שקיבלתם את הפאס תוכלו להציגו בשער הכניסה בכל תחנת רכבת של רשת הרכבות הלאומית היפנית – JR ולנסוע ללא הגבלה בכל הרכבות או אמצעי התחבורה הנוספים שנכללים בכרטיס כמו האוטובוסים ההיקפיים בהירושימה, המעבורת למיאג'ימה וקו רכבות התחתית – Yamanote המקיף את טוקיו. הפירוט המלא של מה שכולל הפאס נמצא במדריך הטיולים שמקבלים עם שובר הפאס. שימו לב כי הפאס מקנה כניסה חופשית לרכבות בתנאי שיש מקום. כדי להבטיח את מקומכם ברכבת בקווים ובזמנים העמוסים חשוב מאד להזמין מראש את מקום הישיבה בתחנת הרכבת, רצוי מבעוד מועד. ניתן להזמין בבת אחת את כל מקומות הישיבה בכל הנסיעות ברכבת ללא כל תשלום נוסף וכמובן שאת הכל ניתן לשנות בשטח. מומלץ שבשלב תכנון הטיול ביפן תרכזו בטבלה את מועדי הנסיעה המועדפים עליכם כך שתהיו מוכנים להזמנה מרוכזת של כל מקומות הישיבה. הדבר נחוץ בעיקר בקווים העמוסים למשל מטוקיו להאקונה או בקווים המובילים לקיוטו אך מכיוון שמדובר בהזמנה חינמית לא יזיק להזמין מקומות ישיבה לכל הנסיעות שלכם ביפן.
האם ישנם פאסים נוספים במערכת התחבורה היפנית?
מלבד הפאס המוכר של חברת הרכבות היפנית JR המכסה את כל רחבי יפן, ישנם פאסים אזוריים וזולים יותר, אשר כדאי לבדוק את כדאיות השימוש בהם כאשר מתמקדים בביקור באזור מסויים. למשל הפאס לאזור קנסאי הכולל את קיוטו , נארה ואוסקה, פאס לאזור הוקאידו, פאס לאי שיקוקו, פאס למזרח יפן ועוד…כדאי לערוך חישוב מדוייק של הנסיעות מבעוד מועד ולבדוק את עלותם של הפאסים הבודדים ובהתאם לכך לרכוש את הפאסים המקומים או את הפאס הכולל את כל רשת הרכבות היפנית – Japan Rail Pass.
כיצד ניתן להוזיל את עלות כרטיס הרכבות היפני?
תכנון מוקדם של הטיול מאפשר צמצום זמן הנסיעה ברכבת. כדאי לתכנן שמתחילים את הטיול באחת הערים ואז לא צריך את הג'פן פאס, להתחיל אותו מרגע שמסיימים את הביקור בעיר וכך גם ניתן לקצר את תקופת הפאס אם מסיימים את הטיול בעיר הגדולה או שמנצלים את הפאס לטיולי יום מהעיר הגדולה ואז מקדישים את יתרת הזמן לביקור באתרי העיר בסוף הטיול. אנחנו התחלנו את הטיול שלנו בשלושה ימים בפוקואוקה ורק ביום הרביעי החתמנו את הכרטיס והתחלנו להשתמש בו למשך 21 יום. בסוף הטיול בן החודש ביפן ביקרנו בטוקיו. ביומיים הראשונים של הביקור שלנו בטוקיו ניצלנו את הפאס לנסיעה בקו הימנוטה שמקיף את העיר לביקור באתרים מרכזיים בעיר: אסקוסה ואקיהברה ולטיול יום לקמאקורה.
האם ניתן לשלוח את כרטיס JR Pass ליפן?
כן, ניתן להזמין את הכרטיס ולשלוח אותו לכל כתובת ביפן. ניתן לקבל את הכרטיס מהקבלה במהלך הצ'ק אין למלון.
האם ניתן לרכוש את ה JR Pass ביפן?
כן, ניתן לרכוש את הכרטיס ביפן לתיירים בלבד במחיר גבוה יותר מרכישה באינטרנט בתחנות הרכבת המרכזיות בהן: טוקיו, נגויה ואוסקה וכן בנמלי התעופה. עם זאת אנו ממליצים לרכוש את הכרטיס מראש במחיר זול יותר ובכדי להימנע אי וודאות במקרה של ביטול האפשרות לרכישה ביפן כפי שהיה בעבר.
האם ניתן לבטל את הזמנת כרטיס הרכבות היפני?
כן, ניתן לבטל את הכרטיס בכל רגע כל עוד לא הפעלתם אותו.
האם מקבלים הנחה ברכישת כרטיס JR Pass עבור הילדים?
המחיר לילדים בגילאים 6 – 11 הוא 50 אחוז מהמחיר למבוגר. מתחת לגיל 6 השימוש ברכבות הוא חינמי על בסיס מקום פנוי.
כיצד ניתן לשלם עבור כרטיס ה JR Pass?
ניתן לשלם על הפאס בכל אמצעי התשלום המקובלים: ויזה, מסטר כארד, אמריקן אקספרס, פיי פאל. הפירוט המלא נמצא בקישור זה :טופס הזמנת ה JR Pass.
כיצד מקבלים את כרטיס הרכבות היפני – JR Pass?
את כרטיס ה JR Pass שנרכש באמצעות אתר JR Pass אמורים לקבל באמצעות דואר שליחים לאחר שני ימי עבודה. אנחנו קיבלנו את הכרטיס באמצעות שירות DHL שיצר אתנו קשר טלפוני והגיע למקום עבודתנו תוך ארבעה ימים.
האם ניתן לקבל את הכרטיס כמשלוח ליפן?
כן, ניתן לקבל את משלוח הJapan Pass גם לכתובת זמנית ביפן. יש לציין אפשרות זו בעת הזמנת השובר ולכתוב באופן מדוייק את כתובת המלון ביפן. כך תוכלו לקבל את הכרטיס בעת הצ'ק אין באותו מלון.
האם הימים בהם משתמשים בכרטיס רכבות צריכים להיות עוקבים?
כן, ימי השימוש בכרטיס חייבים להיות עוקבים ולכן כדאי לוודא שאתם מתחילים את השימוש בכרטיס רק ברגע שמתחילים במספר ימי נסיעות רצופים. כך למשל, אנחנו התחלנו את הטיול שלנו בפוקואוקה ורק עם סיום הביקור בעיר, לאחר ארבעה ימים ביפן המרנו את השובר והתחלנו להשתמש בפאס. תכננו את הטיול כך שכמעט ולא בזבזנו ימים ללא שימוש בפאס.
האם ניתן לשנות את ימי השימוש בכרטיס הרכבות היפני?
ניתן להתחיל את השימוש בכרטיס על פי תכנית הטיול שלכם, אין צורך להפעילו מיד עם הגעתכם ליפן אלא רק ברגע שאתם מתחילים בימי נסיעה רצופים.
האם ניתן להזמין מקום ישיבה ברכבות הJR?
כן, כדאי מאד. רכישת הפאס אינה מקנה מקום ישיבה ברכבת. בקווים העמוסים ובשעות העמוסות רצוי להזמין את מקומות הישיבה מבעוד מועד בתחנת הרכבת. ניתן להזמין מראש את מקומות הישיבה בכל הנסיעות כדי לחסוך זמן בעמידה בתורים שיכולים להיות ארוכים במיוחד בשעות העומס בתחנות גדולות ועמוסות במיוחד כמו טוקיו או קיוטו.
האם כרטיס הרכבות כולל את כל הרכבות ברחבי יפן?
לא, כרטיס ה JR Pass כולל את השימוש ברשת הרכבות הלאומית של יפן – JR שמכסה את מרבית אזוריה של יפן. עם זאת ישנם אזורים שונים שמכוסים על ידי רכבות מקומיות כמו הרכבות הנוסעת מטוקיו לניקו, ממצומוטו לשמורת הטבע קמיקוצ'י, מפוקואוקה לעיירת התעלות ינגאווה ולעיר המקדשים דזאיפו ועוד… יש לקחת נתון זה בחשבון כאשר מחשבים את כדאיות רכישת כרטיס הרכבות.
בקישור זה תוכלו להיכנס לאתר לרכישת כרטיס הרכבות היפני JR Pass
מקווים שענינו לכם על כל השאלות הנפוצות הקשורות לנושא הזמנת הג'פן פאס ואופן השימוש בו. במידה ויש לכם שאלות נוספות או טיפים נוספים הקשורים לכרטיס הרכבות היפני ולתחבורה ביפן באופן כללי, אתם מוזמנים לשתף בקבוצת הפייסבוק שלנו: מטיילים חסרי מנוח.
כדאי לקרוא גם:
הכל על רכישת אינטרנט לטלפון הסלולרי ביפן
כיצד לנסוע ממקום למקום ברחבי יפן?
מדריך מהיר לתכנון הטיול ביפן – שאלות ותשובות
[…] כדי לייעל את זמן הביקור ביפן, בעיקר בביקור קצר, כדאי להתמקם ביעדים המרכזיים כמו טוקיו, קיוטו, טקיאמה ואוסקה, לבקר בהם ולצאת מהם לטיולי יום. כך חוסכים זמן מיותר על מעבר ממקום למקום ומנצלים את הימים נטו לטיולים. שימוש ברכבת השינקנסן מקצרת מאד את זמן הנסיעה פי שלושה בערך, גם אם המרחק מהעיר המרכזית ליעד הטיול היומי גדול יחסית במונחים של נסיעה ברכב שכן שלוש שעות נסיעה ברכב מתכווצות לשעת נסיעה בשינקנסן, זמן נסיעה סביר מאד לטיול יום. ראו פוסט מפורט יותר בעניין התחבורה ביפן או בפוסט שכתבנו על הכל על כרטיס ה Japan Pass.. […]
[…] Japan Pass – כרטיס מיוחד שמאפשר שימוש בלתי מוגבל בכל המתקנים שלה (כולל מעבורות, אוטובוסים, קו רכבת עילי בטוקיו וכמובן כל רכבות השינקנסן והבין עירוניות). את הכרטיס ניתן לקנות אך ורק מחוץ ליפן, ולהפעיל אותו בתוך יפן בהצגת דרכון זר למשך 7/14/21 יום. פרטים נוספים בפוסט – הכל על כרטיס הרכבות היפני. […]
[…] הכל על כרטיס הרכבות היפני […]
[…] אהבתם את הפוסט? שתפו וקראו פוסטים נוספים שכתבנו בעקבות הטיול ליפן: מסלול טיול משפחתי ביפן, קיץ 2016. האם משתלם לרכוש את כרטיס הרכבות היפני? […]
[…] הכל על כרטיס הרכבות היפני JR Pass […]