כיצד להגיע ממקום למקום ביפן?

הנסיעות ביפן היו עבורנו חלק בלתי נפרד מחווית הטיול שלנו ביפן הודות למערכת התחבורה ביפן שהיא מהמתקדמות בעולם. מערכת התחבורה ביפן מאפשרת הגעה ממקום למקום ברחבי יפן בקלות במהירות  באמצעות מערכות כבישים, מנהרות וגשרים מהמפותחים בעולם, מערכת תחבורה ציבורית מהמתקדמות והיעילות ביותר בעולם לצד האפשרות להשכרת רכב בכל מקום.

לאור נסיוננו בשני טיולים שערכנו ביפן, העלינו כמה טיפים מועילים בנוגע לשימוש באמצעי התחבורה השונים לטיול ביפן.

כאשר מדובר בנסיעות בינעירוניות ארוכות, בין הערים המרכזיות של יפן, נוח מאד להגיע ממקום למקום באמצעות רשת הרכבות שתדירותן גבוהה, רמת הדיוק הגבוהה שלהן היא מהידועות בעולם ומהירותן הגבוהה מאפשרת לגמוע מרחקים גדולים בזמן נסיעה סביר. כך למשל זמן הנסיעה ברכבת מטוקיו לקיוטו עומד על 2:51 שעות לעומת 4:51 שעות ברכב  ו – 8:20 שעות באוטובוס. מחיר הנסיעה באמצעי התחבורה השונים עולה בהתאמה למהירות הנסיעה למשל 150 דולר לנסיעה ברכבת, 70 דולר, 80 דולר לנסיעה ברכב ו 70 דולר לנסיעה באוטובוס.

נסיעה ביניעירונית ברכבת היא הדרך המהירה ביותר ובטיול קצר היא חוסכת זמן יקר של הטיול והנסיעה הנוחה מאפשרת להגיע מיעד ליעד רעננים הרבה יותר מאשר לאחר נסיעה ארוכה באוטובוס או לאחר נהיגה מייגעת ברכב שכור והצורך למצוא מקום חנייה יקר בעיר. מחיר היעילות של הרכבות הוא העלות הגבוהה של מחיר נסיעה בודדת שיכול להגיע למאות דולרים למשפחה, לעומת סכום נמוך בהרבה כאשר שוכרים רכב ליום במחיר של כמה עשרות דולרים בלבד למספר נפשות (בהתאם לסוג הרכב כמובן).

כדי להוזיל את מחיר הנסיעה היקר ברכבות מומלץ מאד לבחון את אפשרות הרכישה של JAPAN PASS, כרטיס המאפשר לתייר זר נסיעה חופשית למשך 7, 14 או 21 יום ברשת הרכבות JR, כולל רכבות השינקנסן המהירות ובאמצעי תחבורה נוספים השייכים לרשת JR כמו למשל: קו Yamanote שמקיף את טוקיו, מערכת האוטובוסים בהירושימה והמעבורת מהירושימה למיאג'ימה.

img_2651

עלות הג'פן פס –   271/432/552 דולרים למבוגר בהתאמה למספר הימים בחבילה ובהנחה של 50 אחוז לילד יש לרכוש מראש עוד לפני הנסיעה. לאחר ההזמנה מקבלים שובר שאותו מציגים בתחנת הרכבת ביפן כדי לקבל את הפס עצמו. שימו לב כי הפס מתחיל לפעול מרגע החתמתו בתחנת הרכבת לפי מספר הימים.

על מנת להוזיל את עלויות רכישת הפס מומלץ לרכוש אותו ישירות דרך אתר  JAPAN PASS ולא באמצעות אתרים מתווכים שייגבו מכם עמלה. כדאי לבדוק באתר הJAPAN PASS  אלו קווים ואמצעי תחבורה נכללים ברשת  רכבות JR  והאם הם מתאימים לתכנית הטיול, כך למשל ישנם ביפן קווים פרטיים שאינם כלולים בJR, למשל הנסיעה מטוקיו לניקו המופעלת על ידי רשת הרכבות Odakyu

מומלץ מאד לבדוק אם רכישת הפס משתלמת באמצעות השוואה בין עלויות הנסיעות ביפן בלי פס או עם הפס באמצעות אתר Rome2rio . שימו לב! לא תמיד משתלם לרכוש את JAPAN PASS, שכן עלותן של מספר מצומצם של נסיעות בינעירוניות יכולות להיות זולות יחסית לרכישת הפס.  כמו כן יש לקחת בחשבון שאם נוסעים ביפן עם ילדים עד גיל 6, הילדים פטורים מתשלום נסיעה במערכת הרכבות. כך למשל, בטיול הראשון שלנו ביפן בו התמקדנו בטוקיו, טקיאמה ובקיוטו וטיילנו עם שני ילדים קטנים מתחת לגיל שש, עשינו חישוב כי לא משתלם לנו לקנות את הפס.

אם החלטתם לרכוש את ה JAPAN PASS מומלץ מאד לתכנן את הטיול כך שעלותו תהיה הנמוכה ביותר. כך למשל, בטיול בן 21 יום ביפן ניתן להתחיל או לסיים את הטיול בשהות באחת הערים הגדולות, בהן אין צורך לעשות שימוש ב –  JAPAN PASS וכך ניתן יהיה לרכוש את ה JAPAN PASS  ל 14 יום בלבד ולבלות עוד שבוע בעיר אחת בתחילת הטיול או בסופו למשל בטוקיו או בשתי ערים, למשל 4 ימים ראשונים בטוקיו שלאחריהם נתחיל לנצל את ה –  JAPAN PASS ושלושה ימים אחרונים באוסקה ללא הפס. אם ברצונכם לנסוע באמצעות השינקנסן (Bullet Train), מומלץ להזמין מראש את מקומות הישיבה ברכבות אלו מבעוד מועד באחת מתחנות הרכבת.

נוסף ל – JAPAN PASS ישנן חבילות תחבורה אזוריות נוספות למשל NIKKO PASS הכולל נסיעה הלוך ושוב מתחנת אסקוסה שבטוקיו לניקו, שימוש חופשי למשך יומיים באוטובוסים המקומיים לביקור באתרי התיירות בניקו והנחה עבור מחירי הכניסה באתרים אלו. כרטיס זה שעלותו למבוגר 2600 יין ולילד 1300 יין, יחסוך לכם לא מעט כסף.  חבילה משתלמת נוספת היא  Hakone Free Pass המאפשרת נסיעה הלוך וחזור מ/אל תחנת שינג'וקו שבטוקיו להקונה כולל נסיעה חופשית בכל אמצעי התחבורה בהאקונה וכניסה בחינם או בהנחה לאתרים השונים ברחבי האקונה למשך יומיים או שלושה במחיר של 5500/5000 יין למבוגר  ו – 1500/1750 יין לילד ליומיים/שלושה. מומלץ לבדוק חבילות נוספות באתר רשת הרכבות Odakyu או באתר רשת הרכבות JAPAN RAIL.

לצד היתרון  המשמעותי של שימוש ברשת הרכבות היפנית, כשמדובר בנסיעות לאזורים כפריים ולשמורות טבע מרוחקות מריכוזי האוכלוסייה, יש לרכב שכור יתרון על פני תלות ברכבות ובאוטובוסים המקומיים. במקרה שתחליטו לשכור רכב, קחו בחשבון כי הנהיגה ביפן היא בצד שמאל, הנסיעה בכבישי האגרה יקרים יחסית וכי יש הקפדה על חוקי הנהיגה הכוללים מהירות של עד 100 קמ"ש בלבד.  מומלץ לבדוק אם מחיר השכרת הרכב כולל תו של ETC , מנוי לכבישי האגרה שחוסך עמידה בתורים בכניסה וביציאה מכבישי האגרה ובעיקר יחסוך לכם כשלושים אחוזים מעלות אגרת הנסיעה בכבישי האגרה.

כשמדובר בנסיעות עירוניות מומלץ ביותר לעשות שימוש ברשת הרכבות התחתיות בערי יפן המרושתות בתחנות  או באוטובוסים המקומיים שתדירותם גבוהה ורמת הדיוק שלהם עומדת על שניות בודדות מהמועד הנקוב.

כאשר אתם עמוסי תיקים, למשל במעבר מעיר לעיר, המעבר מתחנת הרכבת הבינעירונית לתחנת הרכבת התחתית או לתחנת האוטובוס יכולה להיות כמה מאות מטרים ואף למעלה מכך. במקרה זה מומלץ לוותר על ההליכה ולעשות שימוש במונית. עלות מונית בעיר אינה מאד יקרה ועומדת על כ 15 דולר ל 10 דקות נסיעה, מחיר משתלם במיוחד כשמדובר במספר אנשים או במשפחה החולקת את אותה המונית.

משדה התעופה ואליו ניתן לעשות בכל הערים ביפן שימוש בשאטלים – אוטובוסים היוצאים מנקודות שונות ברחבי העיר או באמצעות קווים מיוחדים של הרכבת.

 

פוסטים נוספים שכתבנו על יפן: 

מחירים ועלויות של הטיול ליפן, קיץ 2016

היכן ומה כדאי לקנות ביפן? 

מקומות לינה מומלצים ביפן

קישורים מומלצים לקראת טיול ביפן

מסלול טיול משפחתי ביפן קיץ 2009

מסלול טיול משפחתי ביפן 2016

מסלול טיול שמונה ימים בטוקיו 2016

מה לעשות מחוץ למסלול המטיילים השחוק ביפן?

הכל על כרטיס הרכבות היפני JR PASS

 

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.