לנוכח מזג האוויר היפה שהיה צפוי בשבת החלטנו לצאת לטיול ברכב בעקבות הפריחה בדרך נוף בית קשת. דרך זו שאורכה כ 18 קילומטרים מתחילה ליד צומת גולני ומסתיימת ביער צ'רצ'יל שבמבואות נצרת עילית ולאורכה מספר נקודות יפות לעצירה ולהליכה רגלית קצרה.
לאחר נסיעה קצרה, עצרנו במצפה טורעאן – נקודת תצפית יפהפיה על טורען, כפר מוסלמי – נוצרי ועל רכס טורעאן שמעליו כשברקע מרבדים של סביונים צהובים, וכרמליות ורודות שהדיפו ריח עדין וביניהם פרחו עיריות, גיאופיט (צמח בעל בצל) רב שנתי שצומחות בשפע בכל רחבי החורש הודות לרעילותן עבור הבהמות.
בנקודה הבאה, באזור החשוף לשמש היה שדה כלניות אדומות ובאזור מוצל בסמוך מרבדים של רקפות. נעה נהנתה לצלם את עצמה לסרטונים קצרים על רקע הפריחה היפה.
המשכנו בנסיעה בתוך יער האורנים שנטעה קרן קיימת בשילוב עם עצי החורש של אלון התבור המאפיין את הגליל התחתון אשר כיסה בעבר אזורים נרחבים בצפון הארץ.
הנקודה הבאה בה עצרנו היתה בית היערן, בית שנבנה על ידי קרן קיימת עוד לפני קום המדינה בשנות הארבעים, כאשר שימשה כמחסן לכלי עבודה, לשתילים ולמנוחת אנשי קק"ל שהחלו בעבודת הנטיעות הראשונות באזור הגליל התחתון. החנינו את הרכב בסמוך לבית היערן והלכנו לאורך שביל סלול בן 700 מטרים שעבר בתוך החורש בין מרבדים של רקפות ועיריות עד למצפור בית היערן שממנו נשקף הנוף המרהיב של הגליל התחתון כולל קיבוץ בית קשת שעל שמו נקראת דרך הנוף והר התבור המרשים שנשקף כמעט מכל נקודה מדרך הנוף.
לאחר שחזרנו לרכב, המשכנו בנסיעה לעבר מצפור בית קשת שבקרבתו עצרנו לצד מרבדי כלניות אדומות ולצדם תצפית יפהפיה על יער פארק של אלוני התבור כשברקע הר תבור. לכל אורך הדרך היו לא מעט נופשים, כאלו שנסעו ברכב, משפחות שערכו פיקניק וכאלו שניצלו את השבת היפה לצורך הליכה או רכיבה על אופניים באין ספור השבילים המרשתים את האזור כולו.
חלק מהדרך עליה נסענו סלולה באספלט וחלקה דרך עפר כבושה אך נוחה לנסיעה. באחד העיקולים של הדרך, כמה מאות מטרים ממצפור בית קשת הגענו לעיקול השבעה על שם שבעת חברי קיבוץ בית קשת שנפלו במקום זה בימי מלחמת העצמאות במארב שטמנו בני השבט הבדווי ערב א-זביח שחיו באזור זה.
התחנה הבאה בה עצרנו היתה "האלון הקשיש", עץ אלון עתיק ומרשים שממנו יצאנו לשביל הטרשונים – מסלול הליכה קצר בן כמה מאות מטרים העובר בתוך קבוצת סלעים בולטים הבנויים סלעי דולומיט ומדגימים היטב את תהליך הקארסט , תהליך ההמסה הסלעים שמתרחש כאשר מי הגשם מחלחלים בקרקע, סופחים פחמן דו-חמצני ויוצרים חומצה פחמתית. החומצה ממיסה לאט-לאט את הסלעים ויוצרת את נוף הטרשים. רועי נהנה מאד לטפס על גבי הסלעים שביניהם פרחו מרבדים של רקפות.
המשכנו בדרך היפה כשאנו עוברים בדרך העולה דרומה לפסגת הר דבורה. שם ההר ושמו של נחל ברק המנקז אותו מנציחים את דבורה הנביאה ואת ברק בן אבינעם, שפעלו באזור התבור כנגד סיסרא, שר צבאו של יבין מלך חצור. בשלב מסויים נשקפו בין העצים בתי הכפר עין מאהל ששוכן בקרבת נצרת עילית. נסענו עוד מספר דקות בדרך מפותלת כשלשמאלנו הנוף המרהיב של הר תבור ושל עמק יזרעאל עם מטעי השקדיות הפורחות ושל הכפר איכסאל עד שהגענו ליער צ'רציל ומכאן נכנסנו לנצרת עילית.
לסיום היום, נסענו לארוחת צהריים בנצרת, במסעדת תשרין האהובה עלינו, מסעדה ערבית מצויינת ,נעימה וטעימה מאד ממוקמת בקרבת מעין הבשורה. צריך להזמין מראש מקום למסעדה זו המבוקשת מאד על ידי מקומיים, תיירים ישראלים וזרים.

טיולים נוספים בסביבה: