בעקבות הפוסט הקודם שלנו טוקיו מ א' – ת': ממשיכים מ – ב' ועד ה'…. אנחנו ממשיכים עם עוד מקומות ותופעות בהם נתקלנו בעת הביקור שלנו בטוקיו במשך עשרה ימים מתוך טיול בן חודש ביפן.
זיכרונות מהטיול הראשון שלנו ביפן גרמו לנו לצאת בפעם השנייה ליפן, ליוו אותנו במהלך הטיול במיוחד כשנתקלנו בתופעות בהן נתקלנו בפעם הקודמת והגענו למקומות מוכרים והזיכרונות מהטיול האחרון כבר מובילים אותנו למחשבה על הטיול הבא שלנו ביפן.
חום יולי אוגוסט אז היה כבר מאד… אמנם מאד נהנינו מהטיול ביפן במהלך הקיץ אך היו לא מעט פעמים כשנטפנו מזיעה תחת השמש היוקדת ביום קיץ יפני טיפוסי חם ומהביל כשכל מה נשאר לנו זה לדמיין את טוקיו בתקופת השלכת המרהיבה או את פריחת הדובדבן הלבנה והקרירות שמלווה את הטיול. הבטחנו לעצמנו שאת הטיול הבא שלנו נעשה באחת מעונות אלו.
חנויות נוחות נמצאות בכל מקום ברחבי יפן וברחבי טוקיו: 7/11 , Family Mart, Lawson ועוד… חנויות אלה הפתוחות לרוב 24 שעות היו מקום מצויין לקנות בבקרים את המים ואת הבננות למשך היום, לקנות מטענים במקום אלו שהלכו לאיבוד, להסתייע במוכרים כשאנחנו הלכנו מעט לאיבוד להנות ממשב של מיזוג אוויר טוב בקיץ החם ומרשת ה – Wifi בחינם.
חנויות בעלי חיים נפוצות מאד ביפן ובטוקיו ולכמה מהן הזדמן לנו גם להיכנס. החנויות מכילות את מיטב הביגוד לכלבים, עגלות לטיולים, תחפושות ומאכלי גורמה. הכלבים זוכים ליחס כמו לילדים. באחת החנויות כאשר נעה ורועי רצו להחזיק חתול וכלב, המוכרת מיד חיטאה את ידיהם כדי שיוכלו להחזיק את החיות וגם זה תחת שמירתה ההדוקה. ניתן לרכוש את החתולים והכלבים שרובם בגודל קומפקטי במחירים מרקיעי שחקים שיכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים.
טויוטה ווב הוא מתחם עתידני של חברת הרכב טויוטה הממוקם באי אודאיבה, בסמוך לקניון ונוס. במתחם זה אליו נכנסנו כדי להציץ אך נשארנו למעלה משלוש שעות מציגה טויוטה את מיטב החידושים הטכנולוגים: רכבים חדישים של טויוטה כולל רכבים שעוד נמצאים בפיתוח, אפשרות להיכנס לסימולטורים שמאפשרים למבקרים להתנסות בנסיעה עם משקפי תלת מימד, נסיעה בשטח בתנאי עבירות קשים, באתגרים שונים הקשורים לבטיחות בדרכים, להתחרות במכוניות מרוץ ונעה אף זכתה לקבל שיעור נהיגה מותאם לילדים ולקבל רישיון נהיגה מקומי. הכניסה למתחם בחינם למעט שיעור הנהיגה שדורש הרשמה מוקדמת וכולל עלות סמלית.
יויוגי פארק הוא יער יפה שנמצא במרכז העיר בין תחנת יויוגי להראג'וקו ובתוכו גם נמצא מקדש מיג'יי היפהפה בו ביקרנו בטיול הקודם שלנו ביפן. בכניסה לפארק מתקבצת בימי ראשון חבורת האלוויסים, חברה מבוגרים עם תסרוקת ולבוש בסגנון אלוויס שנראה כי יצאו מהסרט גריז, רוקדים לצלילי מוסיקה יפנית בסגנון רוק אנד רול תוך כדי שהם מתמסרים ביניהם בבקבוקי בירה ושופכים על עצמם בירות. בסמוך לפארק נמצא האצטדיון האולימפי שנבנה באולמפיאדת טוקיו האחרונה שהתקיימה בשנת 1964 ושלטי ענק הפזורים בפארק מבשרים על אולימפיאדת טוקיו הבאה שתתקיים בשנת 2020.
ימנוטה (Yamanote Line) הוא קו הרכבת המעגלי המקיף את מרכז טוקיו וכולל תחנות הסמוכות לאטרקציות רבות בעיר. מכיוון שהפס שרכשנו לטיול עד לטוקיו עוד לא נגמר, עשינו בקו זה שימוש במשך מספר ימים.
ישראלים ביפן לא ראינו יותר מדי במהלך הטיול שערכנו בקיץ, ליתר דיוק ארבע פעמים במשך חודש אבל על פי הנתונים, יש זינוק במספר המטיילים הישראלים ביפן (כ 22 אלף ישראלים בשנת 2015 לעומת 6931 ישראלים בשנת 2011) ואלה מגיעים בעיקר בתקופות הסתיו והאביב. למרות המיתוס הישראלי שהיה כנראה נכון בשנות השמונים והתשעים הרי שכיום עם התחזקות השקל והמשבר המתמשך בכלכלה היפנית, זול יותר לטייל ביפן מאשר באירופה וזול משמעותית מישראל כשמדובר במחירי מלונות ומסעדות. מחיר הטיסה ירד ביחס לעבר והוא עומד כיום על 1000 – 1200 דולר לכרטיס ואמנם אין עדיים טיסה ישירה מישראל ליפן אך יש כמה אפשרויות נוחות כמו הטיסה שאנחנו טסנו מישראל ליפן דרך סיאול באמצעות קוריאן איירליינס המצויינת. יותר ממחצית המבקרים הישראלים בשנת 2016 שהו ביפן בין 11 – 20 יום וכמעט שליש מהם שהו ביפן למעלה מ – 20 יום (הארץ, 30.10.16).
היכנסו לפוסטים נוספים שכתבנו בעקבות הטיול שערכנו ביפן בקיץ 2016.
קראו גם – עלות טיול משפחתי ביפן, קיץ 2016.
מחפשים מלון בטוקיו? מלון פוקודיה – מלון מסורתי, מומלץ במיוחד, ממוקם בסמוך לרובע שיבויה.