באחד הפוסטים הקודמים סיפרנו על טיול שערכנו לירושלים, שבמהלכו ביקרנו במוזיאון ישראל. במהלך כתיבת הפוסט חשבנו שיהיה נכון להקדיש פוסט נפרד שמציע מספר קוים מנחים לביקור במוזיאון עם ילדים. הקוים המנחים נכונים לנו כמשפחה לאחר ביקורים רבים שערכנו במוזיאונים בארץ ובעולם שחלקם היו מוצלחים וחלקם מאד לא, ואנו משתפים בדרך שמצאנו שנכונה לנו כמשפחה לבקר במוזיאון. הפוסט מתייחס בעיקר למוזיאונים שלרב ילדים מוצאים בהם פחות ענין כמו מוזיאונים שמציגים אמנות למשל. ישנם מוזיאונים כמו מוזיאוני מדע שהם אינטראקטיביים, מוזיאון הילדים בחולון ועוד שבנויים מראש לביקור עם ילדים.

אנחנו, מעין ונילי, מאד אוהבים לבקר במוזיאונים שמציגים אמנות על סוגיה השונים או ממצאים ארכיאולוגיים וכו' וכשאנו בוחרים לבקר באחד המוזיאונים שמתמחים בנושאים אלו אנו זוכים לרב לתגובות לא במיוחד נלהבות מצד הילדים. אז איך בכל זאת ניתן לעשות זאת?
ראשית חשוב לבדוק מראש באתר של המוזיאון אלו תערוכות מוצגות בו ולתכנן את הביקור. לעתים ישנן תערוכות שיעניינו גם את הילדים או לחלופין לחלק מהמוזיאונים יש אגפים לנוער שבהם מוצגות מראש תערוכות שמותאמות לילדים, או שנערכות במקום סדנאות עבור הילדים. בצורה כזו ניתן להתפצל הורה אחד נמצא עם הילדים בתערוכה שמעניינת אותם או בסדנה בזמן שההורה השני מסייר בתערוכה שמעניינת אותו ולאחר מכן מתחלפים. קו מנחה שני קשור בראשון, בחרו מראש מה אתם רוצים לראות. לרב לא ניתן לבקר ביותר מתערוכה אחת או שתיים. כאשר אתם מתפצלים לכו לתערוכה שמעניינת אתכם במיוחד ותיהנו מהמוצגים שהיא מציעה למבקרים בה. תכנון מוקדם והתאמת הציפיות ימנעו מכם תחושה שלא מיציתם את הביקור ותיהנו ממה שאתם כן זוכים לראות. קו מנחה שלישי קשור בשניים הקודמים, הגבילו את הביקור מבחינת זמן. תקציבו מראש זמן לביקור שלוקח בחשבון מחד את הצרכים שלכם (תערוכה אחת או שתיים) ואת סבלנות הילדים. אל תמתחו את הגבול מעבר לזמן זה על מנת לצאת מהביקור בתחושה של חוויה נעימה ומוצלחת.
אם הילדים ממש לא מתעניינים זה בסדר גמור לאפשר להם לשבת על ספסל בחלל התצוגה או בכניסה לתצוגה, בזמן שאתם מסתובבים או לעשות ביניכם תורנות השגחה על הילדים. בנוסף, אפשר לעשות במהלך הביקור הפסקה בקפיטריה זה קוטע את הביקור ומאפשר לכולם ובעיקר לילדים להיטען בעוד קצת סבלנות על מנת לסיים את הביקור בנעימות.
תיהנו.
[…] מוגבל, בדומה למוזיאונים אחרים (ראה פוסט בנושא – ביקור במוזיאון עם ילדים – כיצד לעשות זאת?). אם התחלת את היום מאוחר יחסית מומלץ לבחור בין אחד משני […]