כיצד להיערך לטיול של חודש ימים בתאילנד עם ילדים?

לקראת הטיול בתאילנד נערכנו גם מבחינה בריאותית וגם מבחינת הציוד שצריך להביא לטיול:

  1. חיסנו את הילדים בטיפוס הבטן ואנחנו עצמנו התחסנו לטטנוס (הילדים כבר היו מחוסנים), טיפוס הבטן והחיסון המשולש MMR (גם לחיסון זה הילדים היו מחוסנים). פרטים מלאים והמלצות חשוב לקבל במרפאות מטיילים או בקופת חולים.
  2. לקחנו איתנו לטיול תיק עם תרופות ועזרה ראשונה הכולל בתוכו: פולידין, תרסיס עוצר דימום, גזות, תחבושות, פלסטרים, משחת עיניים, טיפות אוזניים ומשככי כאבים. כמו כן קנינו סנו די שמכיל 50 אחוז חומר פעיל ומומלץ לקחת כמות של 2 – 3 בקבוקים כיוון שצריך להימרח לפחות פעמיים ביום מחשש לעקיצת יתושי הדנגי שעקיצתם עשויה לגרום לקדחת דנגי שאין לה חיסון והיא נפוצה בתאילנד. כמו כן לקחנו אתנו קרם הגנה, פריט חשוב במדינה כמו תאילנד שכן גם אם מעונן הקרינה חזקה.
  3. לקחנו איתנו לטיול רק ביגוד קל כיוון שחם מאד בתאילנד. לקחנו אתנו עליונית אחת לכל אחד שיהיה למטוס או לרכבת. המקום היחיד בכל הטיול שהיה  לנו קר היה בדוי סוטפ, שם הטמפרטורה גם בקיץ הגיעה ל 14 מעלות. מעבר לכך רק במזגני המטוסים והרכבות היה קר. במידת הצורך כאשר יורד גשם ניתן לרכוש ב 7/11 שנמצא כמעט בכל פינה, שכמיות חד פעמיות או /ו מטריות ולא כדאי להיסחב מהארץ לא עם מטריות ולא עם מעילי גשם. מעבר  לכך חשוב לא לשכוח להביא כובע ובגדי ים. כמו כן אנחנו לקחנו אתנו לטיול רק סנדלים נוחות להליכה וכפכפים. יש לקחת בחשבון שאם לוקחים סנדלי עור הן עלולות להיפגם בשל הליכה בשלוליות ובגשמים הרבים שיורדים בקיץ בתאילנד.
  4. לקחנו אתנו ספרים לכל אחד מאתנו וגם לילדים, משחקים שניתן לשחק בדרך כמו קלפים וכן את הבובות האהובות של הילדים שנתנו להם תחושה ביתית כשהלכו לישון.
  5. לא לקחנו חבילת גלישה מהארץ אלא רכשנו ב7\11 ערכה שכללה כרטיס סים לצורך חיוג לארץ וגלישה במחיר מאד זול. עם זאת באחד המקרים היתה לנו תקלה עם אחת הערכות שרכשנו ובזמן אמת לא יכולנו לעשות בטלפון שימוש. נראה שכדאי לקנות בכל זאת תכנית גלישה מהארץ כיוון שהשימוש בטלפון הסלולרי יכול להיות מאד מועיל במהלך הטיול.
  6. מומלץ להביא או לרכוש במהלך הטיול נרתיק שקוף ועמיד למים שישמש כארנק ועבור הסלולרי כאשר נכנסים לרחוץ בים.
  7. חשוב מאד! לפני שמגיעים לאזורי החוף, כדאי לבדוק אם יש מדוזות. בעיקר בעונת הקיץ בחלק נכבד מחופי תאילנד מבקרות להקות של מדוזות וביניהן גם מדוזה מסוכנת וקטלנית מאד – מדוזה קובייתית. כאשר ביקרנו בהואה הין, נהננו יום אחד מרחצה בים עד שהסתבר לנו שכמה עשרות קילומטרים מדרום, בחופי קופנגן אירע באותו שבוע מקרה של מוות כתוצאה מעקיצת אותה מדוזה.
  8. לנסיעות הארוכות מומלץ מאד לקחת גם עבור הילדים אזניות וMP4 במידה ואין להם סמארטפון.
  9. חיוני מאד גם לקחת מתאם חשמל. המתח בתאילנד הוא כמו בארץ אך השקעים שונים.
  10. אנחנו נוהגים לקחת אתנו גם פנקס וכלי כתיבה בכדי לתעד את העלויות ופרטים נוספים במהלך הטיול וגם הילדים אהבו לצייר בפנקס בהזדמנויות שונות של הטיול.
  11. מכיוון שבמהלך הטיול בתאילנד רבים מאיתנו קונים לא מעט, כדאי מאד להשאיר מקום בתיק לקניות או אפילו לקחת תיק מתקפל נוסף. באופן כללי כדאי לקחת את המינימום הנדרש כיוון שברוב המקומות יש שירותי כביסה וכן אפשרות לקנות כל מה שרוצים ובזול.

 

4 תגובות

  1. שלום נילי ומעיין, תודה על תוכן מושקע כל כך . אנחנו רוצים לצאת לטיול משפחתי בתיאלנד ביולי 2019. המסלול שפירטתם נשמע קרוב מאד למה שחשבנו עליו. לא ראיתי התייחסות שלכם לנושא המזג אוויר. עד כמה זה "לקחת סיכון" לטייל ביולי בתיאלנד
    תודה מראש
    שרון

    • שרון שלום, ראשית תודה רבה. בטיול שלנו מזג האויר לא גרם לנו לשנות מסלול, מדי פעם היו גשמים.

  2. היי נילי , מעיין
    אנחנו נוסעים לטיול בר מצווה ביולי עם שלושה ילדים הקטן בן 3 ….שאלה אולי טיפשית אבל המקרה שלי מאוד חשובה מה בנוגע לאוכל ? הקטן שלי מאוד רגיש ,הקיבה שלו לא יכולה להכיל הכל והוא מאוד בררן באוכל בגלל זה ….. יש בעיה עם נקיון האוכל והמגוון ?

    • הי קרנית, אני יכולה לכתוב רק מהניסיון שלנו: האוכל התאילנדי מעולה וכן יש מגוון של מסעדות נוספות. עם זאת אנחנו נזהרנו: שתינו רק מים מינרלים, אכלנו אוכל מאודה, מבושל, מטוגן, לא ירקות טריים או פרות לא לקליפים. כמו כן לא אכלנו ביצים ובשר. בנוסף התחסנו לטיפוס הבטן. עברנו חודש מצוין בלי ענייני קיבה ועם כל המגבלות נהננו מאד מהאוכל.

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.