קניון מרקט וילג' - הואה הין

טיול משפחתי בהואה הין

מעבר לחוויית הערים ושמורות הטבע רצינו לחוות גם את החופים היפים של תאילנד והיתה לנו התלבטות לאן לנסוע. מניסיון הטיול הקודם שלנו בתאילנד קופיפי היה היעד המושלם לביקור. עם זאת מדובר היה בשתי טיסות פנים נוספות הלוך וחזור, עם תזמון בעייתי בין שעת הנחיתה של המטוס בסורטאני לבין שעת המעבורת וכך היינו מפסידים  כמעט יומיים שלמים על נסיעות ומעברים ולכן חיפשנו מקום שהנסיעה אליו אינה ארוכה ושהוא משלב בין חופים לטיולים בסביבה. לאחר חיפושים באתרים שונים הגענו להואה הין. עיירה זו שוכנת כשלוש שעות נסיעה ברכבת מדרום לבנגקוק על חוף מפרץ תאילנד. הואה הין היא עיירת נופש ששוכן בה אחד מארמונות המלך ובשל קירבתה היחסית לבנגקוק היא מהווה אתר נופש עבור התאילנדים המבוססים וכן יש בה הרבה תיירים סינים, אירופאים, אמריקאים ויחסית מעט מאד ישראלים, בעיקר משפחות.

לאחר נסיעה נוחה מאד של שלוש וחצי שעות ברכבת מבנגקוק הגענו לתחנת הרכבת היפה של הואה הין. תחנה זו יפה במיוחד, בנויה מעץ צבוע בגווני צהוב ואדום ומהווה אטרקציה בפני עצמה לביקור בעיר.

לאחר נסיעה קצרה בסונגטאו מתחנת הרכבת מדרום לעיירה הגענו אל מלון Banyan. מדובר במתחם גדול מאד שכולל וילות מטופחות שמערכת של בריכות שחיה מקיפות אותן. התנועה במתחם שצמוד לאתר גולף מהטובים באסיה היא באמצעות הסעות של רכבי גולף הנהוגות בידי צוות המלון הזמינים לאורך כל שעות היום. לאחר נסיעה קצרה מהלובי הגענו לוילה רחבת ידיים עם מרפסת רחבה שנושקת לבריכה והיתה לכולנו תחושה שלפנינו שבוע מאד מפנק.

מלון BANYAN RESORT
מלון BANYAN RESORT

לאחר התארגנות ראשונית נסענו באמצעות שירותי ההסעה של המלון (שיוצאים בשעות קבועות במשך היום לשתי תחנות במרכז העיר ולחוף הים) לעבר קניון מרקט וילג'. קניון זה חדיש למדי כולל בתוכו מספר קומות עם חנויות מותגים, בתי קפה ומסעדות ובקומה התחתונה יש שוק אוכל וכן מבחר גדול של חנויות ודוכנים זולים למדי. מתחם האוכל גדול מאד ולאחר שרוכשים כרטיס נטען עוברים בין הדוכנים השונים ומרכיבים את מנות האוכל.

שוק נוסף בהואה הין הוא שוק הלילה שפעיל מדי יום. מכיכר השעון ישנה הכוונה לכיוון שוק הלילה ובדרך זו עוברים במספר סמטאות קטנות ובהם דוכנים וחנויות מאד יפות של בגדים ותכשיטים מעוצבים. בהמשך מגיעים לשוק הלילה עצמו שכולל דוכנים רבים מאד של אוכל מקומי, מזכרות, בגדים, דיסקים צרובים ועוד.., בדומה לשווקים אחרים בתאילנד.

שוק נוסף, הוא שוק הציקאדות שמתקיים בערבי סוף השבוע מיום שישי עד ראשון. שוק זה מתקיים במתחם מיוחד שנקרא הציקאדות ונמצא ליד חוף קאו טקיאב. המתחם הינו מתחם גדול, מאד נעים ואסתטי וכולל דוכנים של מוצרים מעוצבים בתחום הביגוד, אביזרי נוי ותכשיטים. ברקע נשמעת מוסיקה של הופעות חיות שמתקיימות במקום וכן ישנו שוק אוכל גדול מאד וכן בר משקאות. בקופה נפרדת משלמים סכום כולל ומקבלים תלושים ואז עוברים בין דוכן לדוכן ומרכיבים את הארוחה ויושבים על שולחנות יחד עם המוני הסועדים האחרים. ניתן לבלות בשוק זה לפחות שעתיים – שלוש.

מצגת זאת דורשת JavaScript.

אי אפשר כמובן להגיע להואה הין מבלי לבלות בחוף הים. החוף היפה ביותר בעיר הוא חוף טאו טקיאב ששוכן צפונית לגבעה סלעית מרשימה בשם זה שמשמעותו מקלות אכילה. באמצעות הסעה מסודרת מהמלון הגענו לחוף שנמצא דרומית לגבעה כהמשך לחוף טאו טקיאב. הגענו לחוף בשעות הבוקר המאוחרות והמראה שנשקף לנגד עינינו היה מרהיב: חוף חולי רחב ולבן ונקי, עצי קוקוס, הרים מיוערים ומספר איים ברקע והרבה שלווה ורוגע. לאורך החוף פזורים מספר מתחמים שבהם ניתן לשכור כיסאות ושולחנות ולהזמין אוכל ושתייה. הים היה בשפל ועל החוף התרוצצו עשרות סרטנים קטנים שיצאו ונכנסו לחוריהם ופה ושם היו על החוף גם מדוזות. יחד עם הילדים אספנו צדפים וקונכיות מסוגים שונים וכמובן שגם נכנסנו לים וגם נילי שבדרך כלל נמנעת מללכת לים נהנתה מכל רגע.

תכננו להגיע לחוף עוד מספר פעמים במהלך השהות שלנו בהואה הין אך באותו ערב קיבלנו הודעה בוואטצאפ מגליה, אמא של מעין שבחוף קופנגן שנמצא כמה עשרות קילומטרים דרומית מאיתנו מתה אשה כתוצאה ממגע עם ארס של מדוזה. על פי דיווחי האינטרנט גילינו כי מדוזה קובייתית שמקורה באוסטרליה פוקדת את חופי תאילנד ממערב וממזרח בעונת המונסון ממאי ועד אוקטובר ומדי שנה ישנם קורבנות בנפש, ביניהם גם ילדים קטנים כתוצאה ממגע עם המדוזה שנמנית עם בעלי החיים הארסיים בעולם. שמה נובע ממבנה הכיפה הקובייתי שלה. כמובן ששינינו את התכניות ושמחנו על כל רגע בו היינו בים מבלי לדעת על הסכנה הגדולה שעמדה לפנינו. שינינו את התכניות וכך בבקרים עשינו מספר טיולי יום בעיר בעיקר בסביבתה ואחר הצהריים בילינו כל יום בבריכת המלון.

אחת האטרקציות בהואה הין הוא פארק המים VANA NAVA החדיש שנפתח לפני כשנה אשר ממוקם בדרום העיר קרוב מאד למלון בו שהינו. הפארק גדול מאד וכולל מתחמים רבים: מעין חוף ים עם בריכת גלים, מתחמים לילדים צעירים עם מגלשות ומתקני מים שלא משאירים אותך יבש מהרגע הראשון, מסלול אבובים, מגלשות רבות שמותאמות לכל הגילאים ולדרגות האומץ השונות וכן סימולטור לגלישת גלים. הכניסה לפארק יקרה אך הביקור הוא יום בילוי חווייתי מאד שכלל גם אפשרות לאכול במקום, לשכור לוקר בו אפסנו את כל החפצים והרגשנו חופשיים לגלוש עם הילדים ממש כמו בילדות. מגוון רחב של מתקנים ושטח גדול של המתחם מנעו מצב של תורים ממושכים המוכרים לנו כל כך בארץ וכך יכולנו לעלות על המתקנים שוב ושוב כמעט ללא המתנה. רמת הגימור והתחזוקה במקום גבוהה מאד, אנשי צוות ומצילים עומדים בכל פינה ויש גם הקפדה על כניסה למתקנים בהתאם לגילאי הילדים.

לצד ביקור באתרים בהואה הין יצאנו למספר אתרים בסביבת העיר.

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.