ביום העצמאות בקרנו עם הילדים בבית העצמאות שממוקם בשדרות רוטשילד בתל אביב. הגענו למקום בשעות הבוקר היותר מאוחרות כך שבכניסה היה מעט תור ונאלצנו לחכות. לאחר כרבע שעה – עשרים דקות נכנסנו לבנין שבעבר שמש כביתם של צינה ומאיר דיזינגוף, ראש עירית תל אביב הראשון ולאחר מותם כמוזיאון תל אביב ובו גם הכריז דוד בן גוריון על הקמתה של המדינה.
הסיור בבית מתחלק לשניים. בחלק הראשון נכנסנו לחדר צדדי שבו צפינו בסרט המתאר את אירועי התקופה ותולדות הבית. לאחר מכן נכנסנו לאולם ההכרזה המשוחזר. באולם ההכרזה נשתמרו מרבית הפריטים: על הכיסאות שניצבים על בימת הכבוד נמצאים שמותיהם של האישים שנכחו בטקס, דיוקנו של הרצל מתנוסס מעל הבימה ומשני צדיו דגלי המדינה ועל הקירות מוצגות רב התמונות שהוצגו אז כחלק מאוסף מוזיאון תל אביב ביום ההכרזה. עובד מטעם המקום ספר על השתלשלות האירועים שקדמו לטקס הכרזת העצמאות, שמענו קטעים נדירים מתוך טקס ההכרזה כולל נאומו המפורסם של דוד בן גוריון ולבסוף האזנו להקלטה של נגינת התקווה. אנחנו מאד התרגשנו מהביקור. סביר להניח שהילדים ישכחו את רב מה ששמעו במהלך הביקור במקום, אך אנו מאמינים שהחוויה של ביקור ביום העצמאות במקום שבו הוכרזה המדינה ולשמוע את נאומו של בן גוריון היא בעלת עוצמה. בשדרה עצמה בסמוך לכניסה לבית ניצב פסלו של מאיר דיזינגוף רוכב על סוסתו "מהירה". במרחק מטרים ספורים מהפסל לכיוון היכל התרבות ניצבת האנדרטה שבה חקוקים שמותיהם של מייסדי תל אביב.

בכלל נעים מאד לשוטט בשדרה ולהתרשם מהבניינים הנאים שחלקם בעלי חשיבות היסטורית שניצבים בצדיה. בכיוון הנגדי, כשהפנים לכיוון רחוב הרצל מצוי הקיוסק הראשון של העיר תל אביב ובו ניתן להזמין גזוז, כפי שנהג לעשות ביאליק באותו מקום. אנחנו עשינו הפסקה לשתיית מיצי פירות בדוכן שנמצא בסמטה צדדית ובו מוכרים שייקים שונים ממגוון פירות. בשלב זה סיימנו את הסיור, אך למי שיש סבלנות והילדים מעט גדולים יותר ניתן ללכת למגדל שלום ששוכן ברחוב הרצל הסמוך.

מול מגדל שלום, בפינת הרחובות הרצל ואחד העם חלפנו על פניו של ביתו של עקיבא וויס, מייסד תל אביב ויושב ראש אגודת אחוזת בית. ביתו המרשים של ויס שנבנה בשנת 1910 שופץ בשנת 1927 שופץ ברוח הסגנון הבינלאומי שאפיין את בניית הבתים בתל אביב בשנות השלושים. בזכות מאות הבתים שנבנו בסגנון ייחודי זה הפכה העיר תל אביב לאתר מורשת עולמית וזכתה לכינוי העיר הלבנה.
בקומת הכניסה בחלק המערבי של מגדל שלום, שכאשר נחנך בשנת 1965 היה המגדל הגבוה ביותר במזרח התיכון, ישנו דגם של שכונת אחוזת בית שלימים גדלה והפכה לתל אביב. על הקירות שמשני צדי הדגם ישנם שני פסיפסים מרשימים. הראשון נוצר על ידי נחום גוטמן בשנת 1967 והשני על ידי דוד שריר בשנת 1994. הפסיפס של גוטמן מורכב מארבע תמונות, כשכל אחת בצבע אחר ומתארת אספקט מסוים מימיה הראשונים של תל אביב. הפסיפס של שריר מהווה מחווה לפסיפס של גוטמן ומתאר תמונות מהעיר החיה והשוקקת תל אביב.

אמנם פתחנו את הקטע בעצמאות ישראל, אך בהמלצה לגבי מסעדה ננדוד למחוזות רחוקים. למי שרעב אנו ממליצים בחום על מסעדת וונג, מסעדה ויאטנמית, שנמצאת מול בית העצמאות. במסעדה זו אכלנו בביקור אחר שלנו בשדרת רוטשילד. האוכל היה מצוין והטעמים הזכירו לנו את הטיול שערכנו לפני עשר שנים בויאטנם.