באחד מימי חול המועד בפסח שהינו במרכז וחיפשנו לטייל במקום שעדיין לא ביקרנו באתריו, שיעניין את הילדים ושלא יהיה בו צפוף מדי. נזכרתי ששמעתי מבת משפחה על טיול שערכה עם משפחתה ברמלה באחת השבתות וזכה להצלחה וכן נזכרנו בבריכת הקשתות שכיכבה בסרט שנעשה על פי אחד מספרי חסמב"ה וכך היעד הפעם היה יום טיול ברמלה. הסיור ברמלה התחיל בבריכת הקשתות. בריכת הקשתות הינה מאגר מים תת קרקעי שנבנה במאה השמינית, התקופה העבאסית, בתקופתו של החליף הארון (אל)רשיד עבור התושבים שחיו במקום. על אחד הקירות שמקיפים את הבריכה ישנה כתובת שבה מצויינת שנת יסודה של הבריכה. גרם מדרגות מוביל אל הבריכה ששטחה יותר מ-400 מ"ר. הבריכה נתמכת בשלושה טורים של עמודי אבן, בכל טור חמישה עמודים הנושאים את הקשתות המקומרות ואשר מעניקות לבריכה את שמה. בתקרת הבריכה המונחת על הקשתות ישנם אשנבים דרכם חודר האור למקום. מעבר לבריכה היפה האטרקציה במקום היא האפשרות לשוט בסירת משוטים בבריכה ולתמרן בין העמודים השונים.


היות ובקרנו בחול המועד היתה תנועת אנשים ונאלצנו לחכות בתור. השיט עצמו אורך כרבע שעה וזכה להצלחה רבה. כפי שכתבתי בהתחלה המקום זכה לפרסום בסרט חסמב"ה שבמהלכו ברחו ילדי החבורה בסירות אל תוך מערה נסתרת החבויה בתוך האדמה – סצינה זו צולמה בבריכת הקשתות. הכניסה למקום כרוכה בתשלום: 14 ₪ למבוגר ו 12 ₪ לילד. מבריכת הקשתות נסענו למגדל הלבן שממוקם במרחק של מספר דקות נסיעה. המגדל הלבן הוא חלק ממתחם המסגד הלבן שבנייתו החלה בתחילת המאה השמינית, בתקופת שלטונם של ח'ליפי בית אומיה. המסגד עבר מספר שינויים לאורך התקופות השונות כשהבולט ביותר היה בניית המגדל שבנייתו הושלמה בשנת 1318. המגדל, המתנשא לגובה של 30 מ' ולראשו מובילות 111 מדרגות, הוא מהמבנים המרשימים ביותר בעיר רמלה. בתקופה שהבריטים שלטו בארץ המבנה כל כך הרשים אותם שהוא מעטר חלק משטרות הכסף. המגדל נבנה כנראה למטרה צבאית בשל גובהו הרב וחרכי הירי המצויים בו וכנראה שתפקודו המשני היה דתי – המואזין יכול היה להזמין בקולו את ציבור המוסלמים לתפילות. כיום הסביבה של המגדל מוזנחת מאד, אך המגדל מרשים בגובהו, הילדים נהנו מהטיפוס ומראש המגדל ניתן לתצפת לעבר העיר רמלה וסביבתה.


מהמגדל הלבן המשכנו לשוק הצבעוני ברמלה. השוק ברמלה הוא שוק קטן, אך מקפל בתוכו יותר מ-150 שנות היסטוריה וכן מגוון של ריחות, טעמים וצבעים. השוק מקורה ונעים מאד להסתובב בו. יש בו דוכני פירות, ירקות, גבינות, דגים, בשרים, פיצוחים, תבלינים וכן ביגוד, תיקים, כלי בית ועוד. אנחנו טיילנו בפסח כך שחלק מהמקומות שמוכרים בהם בורקס, פלאפל, שווארמה ופריקסה – סנדוויץ' טוניסאי היו סגורים.

לאורך השנה מומלץ לאכול במסעדת מהרג'ה, מסעדה הודית צמחונית. אנו סעדנו בה לפני שנים רבות כשעברנו בסמוך לרמלה והחלטנו בתור חובבי אוכל הודי לסטות מהדרך על מנת לאכול במסעדה עליה קבלנו המלצות.
יום הטיול ברמלה ענה על כל הציפיות: ביקרנו באתרים חדשים שלא ביקרנו בהם קודם, המקומות היו מגוונים ואטרקטיביים גם עבור הילדים ותנועת האנשים היתה סבירה מאד בהתחשב בעובדה שהיו אלו ימי חול המועד.
מוזמנים לקרוא פוסט נוסף שכתבה ניני אטלס בבלוג NINI – חמושה בעדשה: טיול ברמלה: יש מה לראות, בו ניתן לקבל מידע נוסף על אתרים נוספים בעיר: הכנסייה הפרנסיסקנית, מסגד אל עומרי, מוזיאון רמלה ועוד…
יש לכם טיפים ורעיונות נוספים לטיול משפחתי ברמלה או בכל מקום אחר? מוזמנים להצטרף ולשתף בקבוצה שלנו בפייסבוק: טיול משפחתי או לשתף בתגובות.